AOm digitaliseringa.

Slippen min. 16.okt.2017

Idag var det innlegg i avisen (Aft.) om å få lønnsslippen på papir fra NAV.

Mitt synspunkt her er at alle mennesker bør ha rett til å ikke eie en datamaskin. Kanskje også retten til å ikke ha en mobiltelefon. Men altså allikevel ha rett til å være i landet. Jeg er fristet til å si: ikke eie er DAB-radio. Men det er nok kjørt.

Jeg tror det kan være lurt å opprettholde fastlinjetelefon-beredskapen, å holde postsystemet igang og få de utskriftene fra banken som en trenger. Alt fra alle de vi ønsker å få utskrift fra.

Å skylde på eldre er ikke mitt poeng. Det er det å slippe å fikle med telefonen for å kjøpe billett på trikken. Slippe å være tilgjengelig (men se hvem som har ringt?). Slippe timelange økter på PC for å ordne i bankting. Slippe hele hele maskinen, som jeg av og til drømmer om.

Det dundrer et tog fremover nå som myndighetene vil tvinge oss med på. Som vi delvis er med på. Hjelp jeg vil av sier jeg da!

Slippen fra NAV er det minst viktige, men et symbol på saken

Diverse innlegg og meninger.

Om Stoltenberg , Jagland og boken.

 

Advokat  Klomsæts reaksjon på Jens Stoltenbergs bok gledet meg. Hans kronikk om Stoltenbergs fraksjonering var den type innlegg som bekrefter egen mening. Og, jeg må si det, Jaglands reaksjon  på hele saken var beundringsverdig. Jeg husker ikke hvor jeg så eller hørte det, men hans avfeiing av saken var elegant. og intelligent.

 

Jeg ser allikevel  anderledes på saken enn Klomsæt. Han er sjokkert på grunn av partiet og det som har skjedd der, og med god grunn. Det er jo kjernen i saken. Personlig ble jeg forskrekket på grunn av de stillingene de involverte har. Man kaster skitt både på Nato-sjefen og lederen av europarådet, to svært viktige stillinger.  Derfor mener jeg at vi skal tie dette ihjel, legge lokk på så sant det er mulig. Man skal absolutt  ikke granske eller lage mere støy om saken.  Det vil bare kunne gjøre skaden større.   Ærlig talt, disse tingene visste vi mer eller mindre sikkert fra før.  Vi velgere har antenner vi også. Vi så hva som skjedde. Det er noe som heter kroppsspråk, et godt supplement i vurdering av nyheter.

 

At Stoltenberg vil få mest mulig ut av det økonomiske potensiale som  ligger i hans posisjon kan en forstå. Men boken og klovneriet i TV kan bli dyr reklame, det kan koste ham hans anseelse som har vært økende i de senere år.   At Jonas Gard Støre nevnes i denne sammenheng er rett og slett litt trist.  Det kan få konsekvenser ved kommende valg.

 

 

 

Anders Arntzen  9.10.2016 (Sendt til Aft.)